Současnost

Fenomenální seriál Simpsonovi píše dějiny televize

Nejdelší seriál

Se dvěma novými řadami (21. a 22.) se Simpsonovi stanou nejdelší sérií kontinuálně běžící v hlavním vysílacím čase – a to z hlediska kreslené i hrané seriálové produkce. Zatím drželi pouze titul „nejdéle vysílaný animovaný seriál“, který před 12 lety převzali od Flintstonů. Dosud je nejdéle vysílaným seriálem westernový Gunsmoke, jenž má na kontě 20 let vysílání na stanici CBS z let 1955 až 1975 (s 635 epizodami).

Nejhvězdnější seriál

Během existence seriálu se v něm objevilo více než 100 pozvaných celebrit – Larry King, Ringo Star, Steven Taylor, Sting, Tom Jones, Brook Shields, Red Hot Chilli Peppers, Elizabeth Taylor, George Harrison, James Brown, Paul McCartney, Cypress Hill, Smashing Pumpkings, Sonic Youth, U2, Jerry Springer, Kim Besinger, Alec Baldwin, Ron Howard, Rupert Murdoch, Elton John, Mel Gibson, Lucy Lawless, Britney Spears, Tom Hanks, Sacha Baron Cohen  a další.

Oceňovaný seriál

Seriál za svou dlouholetou historii dokázal posbírat poměrně dost ocenění a prvenství. Např. již jmenovaný Nejdéle vysílaný seriál nebo dokonce vlastní hvězda na hollywoodském chodníku slávy. Americký časopis Time zařadil Barta Simpsona mezi padesátku nejvlivnějších osobností zábavního průmyslu. Za zmínku stojí také zvolení Homera Simpsona jako Největšího Američana v sekci fiktivních postav (pozn.: u nás zvolen Jára Cimrman). Za dobu existence získali tvůrci dvacet tři cen Emmy.

Budoucnost?

V září 2009 začne FOX v USA vysílat 21. sérii. Od poloviny 20. řady je pořad vyráběn v HD kvalitě a ve formátu 16:9. I když zlí jazykové tvrdí, že seriál již není to co býval, stále patří mezi to nejlepší, co televize nabízí (a to i přes neustále klesající sledovanost). FOX již potvrdil 22. sérii.. jak se zpívalo v jedné písni:  Simpsonovi nikdy nezkončí!!